David Bowie Musical Lazarus voorlopig ten einde

0

Stage Entertainment heeft besloten dat er voorlopig een einde komt aan de musical Lazarus, die regisseur Ivo van Hove bedacht samen met popster David Bowie. De tournee zou tot 31 mei duren. Door de maatregelingen tegen het Corona-virus is dat onmogelijk. Besloten is nu dat de tournee daarmee helemaal komt te vervallen.

Aan Nu.nl meldt Stage Entertainment dat er wordt gekeken naar de mogelijkheden van een reprise. Daar zou dan misschien een tour aan vast zitten. Stage hoopt deze week te kunnen vertellen wat het vervolg gaat zijn voor deze musical.

Toch mag je gerust spreken van een ontzettend bittere pil voor de makers én de fans van Lazarus. De productie was hét hoogtepunt van dit theater-seizoen.

Grote onduidelijkheid over Lazarus en de rest van de agenda

Sowieso zit Stage Entertainment met een flink probleem qua planning. Een groot deel van de theateragenda ligt nu overhoop. Anastasia zou nog te zien zijn tot en met augustus. De Tina Turner Musical zou nog draaien tot en met september. De organisatie kan op dit moment nog niet zeggen of de geplande optredens van maart, april en mei kunnen worden ingehaald. Misschien dat een deel van de verkochte kaarten terecht kan bij de al geplande voorstellingen, maar als dit er echt veel zijn is misschien een verlenging nodig.

Is dat dan wel haalbaar? Want meestal gebruiken gezelschappen de zomermaanden voor de productie van nieuwe voorstellingen. Zijn die artiesten dan nog beschikbaar voor deze musical-producties? Normaliter zouden dit soort beslissingen al op dit moment gemaakt zijn, maar door Corona ligt de complete agenda overhoop.

Stage heeft aangegeven dat ze hier later op terug komen.

Ben je op zoek naar een musical? Kijk dan in onze theateragenda.

Share.