Kijkers bedanken André van Duin voor ontroerend optreden in DWDD

0

André van Duin (73) wist heel Nederland te ontroeren met zijn prachtige uitvoering van La Bohème. Een lied over gemis en weemoed, dat na het overlijden van zijn echtgenoot een diepere betekenis krijgt.

Een cadeautje, dat was het voor Matthijs van Nieuwkerk. Al eerder had André de door hem hertaalde versie van La Bohème gezongen in De Wereld Draait Door (DWDD). Presentator Matthijs -groot bewonderaar van Charles Aznavour- was lyrisch en rekent het optreden zelfs tot één van de hoogtepunten van alle uitzendingen, zo vertrouwde hij André toe. Nu DWDD op zijn einde loopt, wilde André Matthijs nog één keer verrassen met dit lied. Matthijs was zichtbaar ontroerd, net zoals de rest van de kijkers.

Overlijden echtgenoot

Daarvoor hadden ze nog openhartig gesproken over de tragische dood van André’s echtgenoot Martin Elferink, en het viel iedereen op hoe dapper André ermee omgaat. Vele vrienden, collega’s en fans leefden met hem mee en stuurden hem een steunbetuiging. “Nu ik toch thuis zit, pak ik die stapel er binnenkort nog eens bij, ik heb nog helemaal niet de gelegenheid gehad alles te lezen en beantwoorden. Die steun heeft me goed gedaan.”

Steun voor André van Duin

Ook na zijn optreden in DWDD kon André weer rekenen op veel persoonlijke berichten. “Wat heb je mooi gezongen, we zaten in tranen op de bank. Het hele land is blijkbaar ontroerd, het is Heel Holland Huilt,” zo vertelt de komiek in het Algemeen Dagblad. Hij heeft zelfs een dagtaak aan het beantwoorden ervan. “Ik wil niet knippen en plakken, ik wil er ook iets persoonlijks bij zetten.”

De Wereld Draait Door

De laatste afleveringen van DWDD staan steeds vaker in het teken van bijzondere gasten en indrukwekkende optredens. Zo ontroerde ook Rob de Nijs met het nummer Het Zwanenmeer. Rob neemt afscheid van de bühne nu de ziekte van Parkinson steeds meer zijn tol eist.

Share.